Vláde na sestričkách nezáleží - ministri majú na nemocnice v zahraničí!

06.10.2013 Bratislava

Slovenská národná strana (SNS) podporuje protest zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Ich ťažká práca je nedocenená, a situácia už taká zúfalá nedôstojná, že ich pritlačila k tomu, aby stanovali pred Úradom vlády SR ako bezdomovci!
Jediným argumentom vlády, ktorá nechce riešiť túto zúfalú situáciu, je, že na vyššie platy sestier nie sú v súčasnosti zdroje. Tieto zdroje však pri súčasnom stave zdravotníctva a jeho vyhliadkach Pokiaľ vláda nevyjde zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám v ústrety, môžu hroziť tvrdšie kroky z ich strany! Treba len ďakovať, že zostávajú pri pacientoch, aj keď mnohé z finančných dôvodov odišli radšej do zahraničia.
Vláde nezáleží na tom, koľko zdravotnícky personál bude zarábať a či v nemocniciach zdravotné sestry chýbať nebudú. Ministri predsa majú na to, aby sa dali ošetriť v nemocniciach v zahraničí. Nakoniec - možno sa tam budú cítiť ako doma, pretože ich môžu Slovenky, ktoré odišli z vlastnej krajiny, pretože nevedeli vyžiť.
SNS podporuje zdravotné sestry aj v odmietaní novely Trestného zákona, ktorý ich kriminalizuje a obmedzuje práva zdravotníckych pracovníkov.
Je smutné, že to, čo by malo byť pre spoločnosť najdôležitejšie - zdravie občanov - je na Slovensku na úplnom okraji záujmu kompetentných. Peniaze sa dajú nájsť, ak je dobrá vôľa. Ročne odchádza zo Slovenska niekoľko miliárd eur v podobe zisku zahraničných spoločností a vláda nepodnikla dôrazné kroky pre zdanenie monopolov, bánk, energetických podnikov a podobne. Vláda by mala tiež rázne zakročiť v prípadoch pochybných transakcií hraničiacich s korupciou v niektorých nemocniciach na ich údajné ozdravenie.

Andrej Danko
predseda SNS
 

Vyberte región

mark